Best Week of the Year

Ieder jaar komen de ambassadeurs van Glenfiddich samen, sinds 2008 ben ik een van hen. Naast het uitbreiden van de kennis over Glenfiddich, leren we ook meer over whisky en Schotland. Een week vol met activiteiten, waardoor de ambassadeurs van elkaar leren en een sterke band opbouwen. We zien elkaar als familie, hierdoor worden onze belevenissen omgezet in verhalen, die erg passend zijn voor storytelling tijdens een van mijn proeverijen.

Links staat Struan, de Global ambassador, hij is de organisator en brengt iedereen samen, we slapen in huisjes bij de distillery en een groep sliep in de Dowan’s een hotel vlakbij in Aberlour. Ambassadeurs van de hele wereld; Singapore, Elgin, Dallas, India, Kenia, Mexico, Canada, Zuid Afrika, Australie, Korea, London, Polen, Amerika, Canada, Frankrijk, Schotland en Nederland.

Na een rondleiding en uitleg over quality control, waren de ambassadeurs is warehouse 29. Hier liet Brian Kinsman ons verschillende experimenten proeven, inclusief een deconstructie van het vijfde experiment, welke nog niet te koop is in Nederland.

Een dag zonder Wifi, ergens in een vallei ontdekten we hoe je zou kunnen overleven met paddestoelen, plantjes en vuur. Er was al een hert geschoten, wat in een kuil werd bereid en opgediend met knollen en wortels. Primitief, maar ongelooflijk smaakvol en lekker.