Twee JRE whisky diner’s

Deze maand presenteerde ik maarliefst twee whiskydiners. De eerste was bij de Beejekurf in Venray en de tweede was bij Orangerie de Pol in Doetinchem. Wat een fantastische ervaring, bij beide diner’s was Karien aanwezig van https://lemonfood.nl/, dus er zijn fantastisch foto’s:

Beide diners begonnen met een zalige highbal, op basis van milky oolong. In dit cocktail zat natuurlijk Glenfiddich en de gasten wisten dit zeker te waarderen. De beginnende whiskydrinker kon alvast aan de smaak wennen terwijl de gevorderde liefhebber verbaasd werd door de andere presentatie van de whisky.

Beide restaurants hadden de mooiste gerechten op de kaart, terwijl de gasten in de watten werden gelegd. Bij de Pol was de focus natuurlijk op het wild, maar ook in Venray kwam er hert op tafel. Uiteraard een knipoog naar de whisky van Glenfiddich, wat in de Keltische taal letterlijk de vallei van het hert betekent.

Smaken en presentatie waren boven verwachting, beide chef’s met brigade verzorgden de mooiste gerechten. Hier onderscheid JRE zich volgens mij van andere restaurants, door onderlinge samenwerking van de chef’s ontstaan de mooiste combinatie’s. Ge├»nspireerd op de JAM sessions waar de chef’s vier keer per jaar samen komen en samen koken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *