Glenfiddich 15

Glenfiddich 15, ook wel bekend als OUR SOLERA FIFTEEN. Een legendarische whisky en Tony zijn favoriet. Waar hij ook gaat, dit flesje gaat altijd mee. Een combinatie van Europees en Amerikaans eikenhout wat minimaal 15 jaar in een vat heeft gezeten, meerdere vaten komen samen in het Solera vat. Het Soleravat staat in Warehouse #8 en is sinds 1997 altijd minimaal voor de helft gevuld gebleven. Er past 38.000 liter whisky in, waarvan slecht de helft wordt gebruikt. In de fles zit dus een gecompliceerde whisky, die teruggebracht is naar veertig procent alcohol met water uit de Robbie Dhu bron.

In Jip en Janneke taal:

OUR SOLERA FIFTEEN is samengesteld met whisky uit drie soorten vaten, deze komen samen in het Solera vat en zorgen voor complexe aroma’s. De whisky is allemaal gemaakt bij Glenfiddich, dus is dit nog steeds een single malt. De fantastische smaak die hierdoor ontstaat is een combinatie van gedroogd fruit en kruiden.

In deze whisky ruik en proef je complexiteit van verschillende soorten kruiden, maar ook de verleidelijke zoetheid van verschillende lekkernijen, of zoals ze het zelf zeggen in Schotland: