Glenfiddich Age of Discovery

Rond 2010 werd ik opgeschrikt door een schitterende Glenfiddich box, ik was werzaam bij International Marques en vriend en collega Julien, duwde deze fantastische whisky in mijn handen. Hier gaan we leuke dingen mee doen, zei hij vol trots…

Glenfiddich Age of Discovery Range

Een schitterende whisky waar in de loop der jaren veel proeverijen mee mocht verzorgen. Het bleek ook om een serie te gaan, maar in Nederland werd alleen de Madeira Cask verkocht. Ik weet nog dat ik in Coevorden bij zeer exclusieve tasting mijn Madeira ruilde voor de Red Wine, welke meteen openging. Wat een dram, vele jaren later volgde pas de eerste uit de serie, de Bourbon Cask:

Drie varianten:

Glenfiddich Age of Discovery pack and bottle, RGB light background, January 2011

In 2023 vroeg Barry van de Glenfiddich Liefhebbers om een tasting met deze fantastische tasting set te doen, uiteraard staat deze online.