Kininvie 23y

Kininvie is een distillery verstopt in de vallei van het hert, eigendom van de familie Grant. Opgericht in 1990 en geopend door Janet Sheet Roberts, de kleindochter van William Grant, de oprichter van Glenfiddich. De wash wordt gemaakt bij the Balvenie en de ketels staan op een plek, die je niet snel verwacht.

Mocht je ooit de spirit mogen proeven, dan proef je grassige tonen, in tegenstelling tot de fruitige tonen van Glenfiddich en de moutige van the Balvenie. De vaten zijn ook voorbereid in de kuiperij in de vallei, door Ian en zijn team. Nadat de vaten gevuld zijn worden ze bewaard in de warehouses waar ook the Balvenie en Glenfiddich rijpt.

Een uiterst zeldzaam flesje van 35cl, met een heel toegankelijke karakter. Deze whisky wordt geselecteerd door Brian Kinsman. Je kunt uren aan deze whisky ruiken, met je ogen dicht, waan je je in Schotland, ik ruik de geur van het landschap. De whisky plakt in de mond, wordt olieachtig en blijft een breed pallet van aroma’s afgeven.

Het is waarschijnlijk dat een groot gedeelte Kininvie op jongere leeftijd verdwijnt in de Monkey Shoulder. Een bezoek aan de Distillery is bijna onmogelijk, dus onderstaande foto is uniek: