Unieke whiskyreis

Meld je aan snel aan met deze informatie of bel Teun van Wel voor een reis met je eigen maatjes…

Beste whiskyreizig(st)er,

In november gaat de International Whisky Society wederom op whiskyreis. Van 03 t/m 06 november verblijven we in het whisky gebied bij uitstek: Speyside.

Deze keer iets anders dan dat u van ons gewend bent. Na jarenlang prachtige whiskyreizen verzorgt te hebben draagt Wim Wamelink nu het stokje over aan Teun van Wel. Teun is al meer dan 25 jaar een groot whiskyliefhebber. En reizen organiseren is zijn vak. Al ruim 15 jaar maakt hij mensen blij met mooie whiskyreizen.

Deze whiskyreis wordt de eerste reis “nieuwe stijl”. Teun gaat mee om de reis te begeleiden. He rijden ter plekke heeft hij een uitstekende chauffeur voor in Schotland. Dit betekent ook dat we met een iets groter gezelschap op reis kunnen gaan. Nog meer gezelligheid! De reis is berekend op een minimaal aantal deelnemers van 14. Het maximum is vooralsnog vastgesteld op 20. Zoals altijd geldt vol = vol, dus wacht niet te lang met aanmelden.

Er is een programma samengesteld om uw vingers bij af te likken. Het wordt een heerlijke reis waarbij we natuurlijk de nodige distilleerderijen gaan bezoeken, maar ook zullen genieten van het prachtige Schotse landschap. En uiteraard zullen we her en der de noodzakelijke kwaliteitscontroles uitvoeren ;).

We bezoeken deze keer zowel distilleerderijen in de Highlands als in Speyside. Het is erg leuk om de verschillen te zien, terwijl het proces in essentie hetzelfde is. Na een paar distilleerderijen bezocht te hebben kunt u waarschijnlijk al ruiken in welk deel van een distilleerderij u bent.

We bezoeken onder andere de op een na hoogst gelegen distilleerderij van Schotland, maar ook een van de allernieuwste. De route is nog onder voorbehoud van wijzigingen, maat zoals het er nu voor staat zullen we in ieder geval Dalwhinnie bezoeken en nog zeer nieuwe Cairn distillery. Op het programma staat ook het werkpaard Tomintoul (deze heeft geen bezoekerscentrum). In totaal zullen we 6 verschillende distilleerderijen bezoeken.

Helemaal uniek wordt en dag met niemand minder dan Tony van Rooijen. De ongeëvenaarde brand ambaasador voor Glenfiddich in Nederland. Al ruim 15 jaar is hij hèt gezicht van Glenfiddich hier. Met zijn aanstekelijke enthousiasme heeft hij al talloze liefhebbers onvergetelijke ervaringen bezorgd. En wat is er mooier dan met de man vol passie een Glenfiddich dag te beleven in Speyside, bij Glenfiddich? Dat is precies wat we gaan doen!

Omdat we bij de IWS graag de dingen goed doen, is ook deze reis vrijwel volledig verzorgd. We worden rondgereden in een comfortabele bus met chauffeur. Alle rondleidingen zijn inbegrepen. De overnachtingen uiteraard ook, inclusief ontbijt. Daarnaast is drie keer diner inbegrepen en 4x de lunch. Om het helemaal mooi te maken is er elke avond ook nog gratis whisky!

Optioneel is de ruimbagage. Voor een paar dagen wellicht niet nodig, maar de kans is natuurlijk erg groot dat er ter plaatse wat flesjes whisky gekocht worden… en die mogen niet in de handbagage. Maar reist u met zijn tweeën dan heeft u mogelijk aan en stuk ruimbagage genoeg. Kosten om ruimbagage me te nemen zijn € 90,-

De reis is gebaseerd op een 2-persoonskamer (2-persoonsbed of 2 aparte bedden). Tegen een toeslag is ook een 1-persoonskamer mogelijk. Deze zijn er slechts enkel beschikbaar.

Er is maar zeer beperkt plaats op deze bijzondere reis, dus meldt u snel aan! Prijs is gebaseerd op deelname van 14 personen. En maximaal 20. De groep wordt bewust klein gehouden, om de kwaliteit te kunnen waarborgen.

Aanmelden kan een bericht te sturen naar secretariaat@whiskysociety.nl (voor andere reizen neem je contact op met teunvanwel@thetravelclub.nl)

We zien uw aanmelding graag tegemoet,

Data

03 – 06 november 2024

Prijs

€ 1.699,-           Per persoon, op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Retourvlucht Amsterdam – Edinburgh / Aberdeen – Amsterdam
 • 10 kilo handbagage
 • Stoelreservering op de vluchten
 • Overnachtingen in een 2-pk
 • 3x diner (exclusief drank)
 • 4x lunch
 • Vervoer ter plaatse
 • Reisbegeleiding van Teun van Wel
 • Alle entreegelden

Niet inbegrepen

 • Reisverzekering en annuleringsverzekering
 • Ruimbagage. Is vooraf te boeken voor € 90,-
 • Toeslag 1-pk. € 280,-

RESERVEREN

Om deze reis voor u te kunnen reserveren heb ik nodig een kopie van uw paspoort (u kunt enkel met een geldig paspoort naar scholtand. Een ID-kaart kan niet). Of anders de volgende gegevens:

 • Eerste volledige naam zoals in paspoort
 • Achternaam zoals in paspoort
 • Geboortedatum
 • Adres
 • E-mail adres
 • Telefoonnummer
 • Indien reeds bekend een nummer van thuisblijvers
 • Paspoort/ID-kaart nummer
 • Geldig tot welke datum?
 • Uitgegeven in welke gemeente?
 • Nationaliteit
 • Zijn er dieetwensen?
 • Wenst u ruimbagage te boeken?
 • Indien aanwezig een flying blue nummer

Mocht u weten met wie u graag ene kamer deelt geef dit dan bij uw aanmelding aan.

Bij boeken dient er heen aanbetaling gedaan te worden van € 699,-
Het volledige bedrag dient voldaan te zijn uiterlijk op 03september.

Er zijn afwijkende voorwaarden van toepassing op deze reis. De annuleringskosten tot 8 weken voor vertrek zijn gelijk aan de aanbetaling. Daarna bedragen de annuleringskosten 100%.

The Highlander Inn – Craigellachie                                                                                       

3 nachten, 2-pk


The Highlander Inn ligt in Craigellachie. In het hartje van “Malt Whisky Country”. Het is de perfecte uitvalsbasis voor een whiskyreis. The Highlander in heeft een uitstekend restaurant. Tevens is er een bar met een zeer mooie collectie whisky. De bar is al diverse keren beoordeeld als een van de beste whisky bars in de wereld. Ook de locals komen hier graag een biertje of een whisky drinken.

Het hotel heeft slechts 8 kamers. En een annex met nog 2 kamers. Met gedeelde badkamer.  De kamers beschikken voer thee- en koffie faciliteiten. Er is gratis WiFi beschikbaar. Verder is r een TV, radio, strijkplank en –ijzer en haardroger.

  www.whiskyinn.com    

Teun van Wel

Eerst even kort wat over mijzelf: ik ben zelfstandig reisadviseur, aangesloten bij The Travel Club. Ik verzorg vakanties over de hele wereld. Hoofdzakelijk maatwerk reizen (ver weg en dichterbij), daarnaast ook veel cruises en natuurlijk whiskyreizen. Je kunt met vrijwel elke vakantiewens bij me terecht.

Reizen is iets wat ik zelf erg graag doe, zoveel als ik kan! Daarnaast is whisky een grote passie van me voor alweer bijna 30 jaar. Whiskyreizen zijn daarom voor mij een perfecte combinatie van mijn beide passies. 
Privé ben ik veel met whisky bezig. Ik bezoek veel festivals en proeverijen, organiseer alweer 15 jaar een whisky weekend (Maltstock), ben actief in mijn lokale whiskyclub en heb ik een heuse SM-kelder. In deze Singel Malt kelder heb ik ca 700 whiskies open staan. Deze zijn ook per sample beschikbaar (www.mywhiskysaples.com)
Scholtand is een en blijft van mijn favoriete bestemmingen. Ik ben er al wel zo’n 50x geweest en heb er vrijwel alle distilleerderijen (meerdere malen) bezocht. En af en toe ga ik dus zelf mee om een reis te begeleiden.

meer info op: https://www.whiskysociety.nl/whiskyreizen