Whisky in het theater

Toen ik in 2008 ambassadeur werd voor Glenfiddich, waren er allerlei whisky evenementen. In Zoetermeer organiseerden de Storytellers er een in het Kwadrant theater. Afwijkend was dat de bezoekers vooraf aan het festival, eerst een show kregen, waar een van de aanwezige ambassadeur op het podium vertelde over zijn merk. Toen Sanne en Sebastiaan mij vroegen dit te verzorgen in 2013, nodigde ik mijn baas uit om te komen kijken. Hij was meteen verkocht en we lieten tasting boxen ontwikkelen en deden drie try outs, een groot succes.

Het grote succes van de voorstelling zit hem in de schitterende presentatie van Glenfiddich. De Virtual Distillery wordt wereldwijd gebruikt door alle ambassadeurs en neemt de bezoeker mee op een virtuele reis door de distillery. De mooiste beelden van de omgeving, het proces en de historie worden gedurende anderhalf uur uitgelegd door Tony. Uiteraard proef je zes mooie Glenfiddich’s.

De theater voorstellingen kregen veel aandacht in de media, bijvoorbeeld bij gewoonvoorhem.nl, man man of deze schitterende filmpjes op Youtube:

Uiteindelijk heb ik in drie jaar, 70 theaters bezocht en bijna 10.000 mensen bereikt. Uiteraard een fantastische manier voor de bezoeker om meer te weten te komen over Glenfiddich. De passie en emotie werden gewaardeerd vandaar dat we in 2021 zijn begonnen met de KineTasting, hetzelfde idee, maar dan in de mooiste bioscoopzalen van Kinepolis.