Whisky reizen

Als ik over whisky praat, praat ik over Schotland, mijn tweede vaderland, zeg maar. Ik ben natuurlijk geen Schot en mijn Engelse taal kan ook wel wat verbetering gebruiken. Maar ik ben er al heel wat keertjes geweest, vandaar dat mensen me dan om tips vragen.

Mijn hoogtepunten zijn natuurlijk mijn bezoeken aan Glenfiddich, maar ook andere distilleerderijen vind ik fantastisch. Er zijn er meer dan 100 en van ruim de helft heb ik een selfie voor de deur genomen. Het eiland Islay heb ik bezocht met mijn vriend Eelke in 1996 en andere hoogtepunten zijn mijn bezoeken aan Loch Ness. Het klinkt infantiel, maar een expeditie op het loch is voor mij altijd een toppertje. Waarschijnlijk omdat ik dan in Drumnadrochit bij John in de Fiddler ongelooflijk kan genieten van de hoogwaardige Britse keuken.

MAAR… Er is iemand die nog veel meer van Schotland weet en dat is Teun van Wel. En wat nog leuker is, hij is travel agent en organiseert met alle liefde een volledig verzorgde reis naar whisky paradise. Maar hij boekt ook een hotelletje in de Highlands of een B&B on the isles. Dus wil je naar Schotland, neem dan contact op met Teun (www.teuntravel.nl).