Whisky en Vakantie

Toch wel raar… ben je op vakantie, heb je in een keer niet een whiskykast, volgestauwd met de mooiste sappies. Op een terrasje vraag je schuchter of ze ook whisky hebben, vol trots wordt er dan gesproken over Jack Daniels, Jameson en soms single malt. Een blik op de kaart leert meestal al dat er niet echt is over nagedacht, whiskey, whiskies of zelfs wiskie. Het blijft vaak lastig, vol trots wordt lokaal brouwsel aangeboden, bereiding lijkt inderdaad op whisky. De consistentie en kwaliteit van een distillery die al eeuwen vele vaten per jaar vult, noemt men niet. Of dan wel een lot uit de loterij, iemand die ook gek op whisky is, maar dan wel erg opdringerig wordt met vatsterke onafhankelijke bottelingen (om 14:00 uur in het zonnetje). Maar dan plots een briljante tip, de meeste barretjes hebben Irish coffee, daarvoor gebruik je een Iers massa product, laat dat nou prima smaken …

Tullamore DEW bij de Martini Toren in Groningen, zalig

Mocht je binnen een uurtje de basis van whisky willen weten, doe dan de whisky cursus voor de horeca professionals, tot oktober is dat nog gratis ook, met een certificaat erbij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *