Glenfiddich

Glenfiddich is World’s most awarded Single Malt Scotch Whisky !

Samen met zijn zeven zonen en twee dochters bouwde William Grant zijn Glenfiddich distilleerderij. Op eerste kerstdag 1887 stroomde de eerste Glenfiddich uit de distilleerketels. Vijf generaties later is Glenfiddich een van de weinige Schotse distilleerderijen die nog steeds in handen is van de familie van de oprichter. De droom van William Grant om het beste glas whisky van de vallei te maken wordt nog steeds nagestreefd. Niet voor niets is Glenfiddich de meest onderscheiden Single Malt Scotch Whisky ter wereld, afkomstig uit de vallei van het hert (de Glen of Fiddich).

De familie Grant maakt al sinds 1887 whisky van gemouten gerst in de vallei van het hert, ze hechten er veel waarde aan dat het gehele proces hier plaatsvindt, de productie van de spirit, het rijpen en ook het vullen van de flessen. Dat maakt deze whisky zo autentiek, met een malt meester die uit meer dan een miljoen vaten kan kiezen, die in de vallei wachten op het juiste moment.

Er staan iets meer dan 100 distilleerderijen in Schotland die whisky produceren van uitsluitend gemouten gerst, er zijn er maar weinig die de spirit / vaten NIET aan derden verkopen. Zo weet je bij Glenfiddich zeker dat de whisky in de (groene) herkenbare driehoekige fles van de beste kwaliteit is en zoals de familie deze wil hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *