Tony meets Kelsey

Sinds 2008 mag Tony vertellen over the Balvenie, een single malt gemaakt in Dufftown, door het team van William Grant and Sons. Echt een familiebedrijf, wat alle aspecten in ere houdt. Al jaren vertel ik daar vol trots over tijdens mijn presentaties en op evenementen. Door een gevalletje waterschade bij mijn vriend Barry, ontstond een ludiek plan. De beschadigde flessen worden gebruikt om een ONLINE tasting te doen met de nieuwe malt meester van the Balvenie:

Barry van the In Good Spirit, zorgt al jaren voor proefbuisjes met whisky. Regelmatig zorgt hij voor de mooiste sets die ik bij mijn proeverijen gebruik. Daarnaast is Barry ook een echte whisky liefhebber, met in het bijzonder Glenfiddich. Voor deze speciale tasting stopte hij vijf fantastische Balvenie’s in buisjes:

Meer info over de sappies op de Drammer Whisky App: 25y (DW), 25y (TO), 25y, 21y en 12y

In het afgelopen jaar heb ik veel ONLINE tastings gedaan en beschik over de middelen om dit uit te voeren. Een gast uitnodigen is altijd goed voor de interactie en voor de kijker nog leerzamer. Het stond dus al een tijdje op mijn verlanglijstje om een echte whisky kenner uit te nodigen. Kelsey loopt al jaren mee, met helden als Brian Kinsman en David Steward, maar sinds ik haar een paar jaar terug heb leren kennen een echte specialist, waar ik wel wat leuke vragen voor heb.

Ik ga mijn best doen om er een leuke sessie van te maken en dank Barry voor het geven van de mogelijkheid en de tasting kits. Neem contact op met Barry om een set te bemachtigen. Op het affiche staat een QR code, als je die scant, kom je op het LIVE event op Youtube. Ik heb thuis een chromecast en stream dan naar mijn TV in de woonkamer, maar gewoon op een laptop of telefoon kijken kan natuurlijk ook. Als de proeverij is afgelopen, blijft de stream voor eeuwig bewaard op Youtube (handig voor als je hem dan toch per ongeluk gemist hebt)

3 Replies to “Tony meets Kelsey”

  1. Miki says:

    Super, bedankt. Setje besteld; we zijn erbij. En mocht ik onverhoopt moeten werken, doen we de proeverij toch, alleen dan niet live.

    Beantwoorden
  2. Erik says:

    Setje besteld en ik kijk erna uit samen met Esther (wel af en toe dan de 2,5 cl delen!)

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *