Lancering French Oak

The Balvenie is een whisky stokerij die het predicaat handcrafted single malt hoog in het vaandel heeft staan. Met veel aandacht voor het ambacht werd nu een nieuwe expressie gelanceerd. Zeer exclusief uiteraard vandaar dat er een keuze moest worden gemaakt voor het publiek. In dit geval waren het schrijvers van culinaire blogs, die mochten genieten van de fantastische lunch die werd verzorgd door Onno Kokmeijer en zijn brigade.

Op de schitterende locatie van het Rijk van de Keizer in Amsterdam, werden de gasten ontvangen met een glaasje Pineau des Charente, om daar een houtbewerker aan het werk te zien. Er werd een kopie gemaakt van de kenmerkende the Balvenie fles in hout, het resultaat mocht er wezen. Gedurende de lunch werden er meerdere expressies geproefd en uitgelegd door Tony, in de rol als ambassadeur van the Balvenie. Onno en Tony hadden behoorlijk nagedacht over de pairing, welke ze me passie en bekwaamheid uitlegde. De gasten genoten optimaal van deze zomerse lunch, die geheel in Schotse stijl in de regen werd afgerond.

Er zijn ook wat leuke stukjes gepubliceerd over dit event:

Hier staat meer info over deze whisky

5 Replies to “Lancering French Oak”

 1. Johan says:

  leuke tasting zo, goed verhaal ook Tony 😂 jij weet het altijd leuk te brengen.
  ik vond het verhaal van je tafelgenoot ook erg leuk om te lezen.
  stuur je de volgende keer een uitnodiging? 😎😉

  Johan

  Beantwoorden
 2. Gerrit Bolding says:

  Wat een geweldige promotie voor deze nieuwe Balvenie. Toevallig de eerste distilleerderij waar ik tijdens een rondreis door Schotland met mijn vrouw kwam. Meteen verslaafd aan proeven van malt whisky.

  Beantwoorden
 3. Pingback: BBQ tijd - Tony

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *