Nog meer whisky voor Tony

Whisky is een reis…

…….en vanaf 2024 gaat deze voor mij nog een stukje verder! Ik heb namelijk de eer om MIJN whisky reis uit te breiden in House of Whisky in Oss. Hier staat namelijk de ruim 4000 flessen tellende collectie van Bob tentoongesteld. In deze fantastische kelder staan alle ingrediënten om in hogere whiskysferen te komen. Uiteraard zeer exclusieve single malts; denk aan een 72 jarige The Macallan, Carmen haar favoriete Snowphoenix en volledige series van (onafhankelijke) bottelingen. Deze pareltjes staan in de meest luxe vitrinekasten met daaromheen allerlei relikwieën, een bar en Chesterfields. Hoe ik het ook omschrijf, het komt niet in de buurt van de werkelijkheid. Zo mooi…

Mijn rol bestaat uit het faciliteren van beleving. Als gastheer mag ik deze schitterende ruimte delen met de echte whisky liefhebber. Dit kan tijdens een mooie proeverij, maar ook tijdens een diner, want de chef van het hotel is een echte tovenaar. House of Whisky zit in de kelder van hotel de Naaldhof dus als je niet meer weg wilt, kun je ook nog blijven overnachten. Dit kan in een van de whisky kamers. In deze comfortabele ruimte waan je je helemaal in de sfeer van merken als bijvoorbeeld Fettercairn, Loch Lomond, Talisker, The Balvenie, Glenfarclas of Highland Park.   

Bob heeft zijn gigantische verzameling met veel liefde opgebouwd en tentoon laten stellen. Er staan ontzettend veel pronkstukken, maar een verzameling als deze is natuurlijk nooit compleet, wat het juist zo puur maakt. Nu is Bob vaak op reis en mogen anderen van deze schitterende plek genieten, die onder toeziend oog van Marc (de directeur van het hotel) uitsluitend toegankelijk is voor groepen liefhebbers.  

Vele jaren terug ben ik al met Bob en Marc naar Schotland geweest om inspiratie op te doen. Hierdoor is House of Whisky een intieme plek met een hoog Schotland gehalte. Ik denk dat als je niet de tijd hebt om een whisky reis naar Schotland te maken, dit een super alternatief is. In de luxe uitstraling staan er ook originele whisky vaten, een ketel die meer dan veertig jaar Glenfiddich heeft geproduceerd en meer componenten die je associeert met onze geliefde whisky wereld.

We hebben hier al heel wat mensen mogen ontvangen en ik kan zeggen dat de reactie’s zeer lovend waren. Een van de eerste activiteiten was de lancering van de time series voor de industrie, waar Erik schitterende beelden van heeft gemaakt. Deze beelden gebruik ik in deze video. Ook was er een fantastisch whisky diner voor Slijterij Vidra en Dranken Specialist de Mol, maar kijk op houseofwhisky.nl voor meer mogelijkheden.

Uiteraard ben ik Bob en Marc erkentelijk voor deze enorme mooie uitdaging. Maar ook ben ik Maxxium ontzettend dankbaar, dat ik dit mag doen, naast mijn rol als brand ambassador. In de wereld van marketing is het niet gebruikelijk dat je met concurrerende merken mag werken. Maar de begripvolle zienswijze van het whiskyteam heeft voor mij een uitzondering gemaakt. Zo kan ik mijn passie voor whisky breder delen dan alleen met de mooie merken van William Grant & sons, legendarisch.

Hier vind je nog wat handige linkjes:

3 Replies to “Nog meer whisky voor Tony”

  1. Arno Groot says:

    Wat geweldig dat jij als gastheer gaat optreden in deze prachtige locatie. De combinatie van kennis, passie en betrokkenheid bij deze mooie uitgebreide collectie die zo fantastisch tentoongesteld wordt in het house of whisky is overweldigend en een echte aanrader om te bezoeken. Ik kom zeker snel weer een keer. Heel veel plezier en succes Tony en Bob!!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *