Unieke Glenfiddich voor de Oekraïne

Ieder jaar is in Schotland het Speyside whisky festival, de distillery’s zetten hun deuren dan open voor het publiek. De mooiste whisky wordt geproefd en gebotteld, ook dit jaar. Unieke whisky, meestal voor verzamelaars, maar ook voor de echte liefhebber. Bij Glenfiddich gaat de opbrengst van deze flessen altijd naar een goed doel. Dit jaar gaat de volledige opbrengst naar de Oekraïense bevolking.

Snel bieden dus op: https://whiskyauctioneer.com/glenfiddich-spirit-speyside-2022-charity-auction

De whisky is uiteraard geselecteerd door Brian Kinsman, bijna 20 jaar ervaring in het selecteren van Glenfiddich single malt. Glenfiddich heeft met 48 warehouses en bijna een miljoen vaten de grootste voorraad single malt in Schotland (dus Brian kan echt kiezen). Toch was zijn keuze gelimiteerd, hij koos voor drie zeer exclusieve vaten… Twaalf jaar geleden, maakte Ian MacDonald een aantal Euro buds, vaten gemaakt van zowel gebruikt Amerikaans als Europees eiken. Deze zeer experimentele rijping levert een wel heel aparte Glenfiddich op, in dit schitterende filmpje vertellen alle betrokken medewerkers over hun bijdrage, een echte must see en wat Glenfiddich is…

Er zijn maar 460 flessen, die per opbod worden verkocht tot 10 mei 2022. Het eerste bod begon bij 25 pond, maar zal snel stijgen, uiteraard is fles 1 het gewildst, die stond de dag erna al op 1500 pond. Onze Global ambassador vertelt meer over deze whisky in een heel mooi filmpje:

We kunnen de inwoners van de Oekraïne natuurlijk niet echt helpen, maar we kunnen wel de humanitaire steun geven via deze actie. Rechtstreeks betrokken zijn is natuurlijk nog beter, lees hier meer over op de website van het Disasters Emergency Committee’s Ukraine Humanitarian Appeal.

2 Replies to “Unieke Glenfiddich voor de Oekraïne”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *