Whisky in Helmond

Sinds een paar jaar presenteer ik een proeverij bij Welkom thuis in Helmond. Een sociaal restaurant waar een aantal kinderen werken met een beperking. Marc en Arthur organiseren hier ieder jaar een proeverij in de tuin, ter ere van zijn overleden broer die ook een whisky liefhebber was.

Een zeer gezellige groep mensen komt samen en ze luistert graag naar mijn verhalen over de mooiste whisky’s die Arthur uit zijn verzameling plukt.

Deze editie met uitsluitend 15 jarige whisky, werd extra speciaal door de twee the Balvenie Single Barrel, sherry cask whisky’s. welke uit verschillende vaten komen natuurlijk.

Naast kleur, is de smaak ook verschillend. Het opwarmen en laten rusten van deze twee varianten, die naast elkaar werden geproefd, was een feestje. De licht gekleurde variant kwam pas echt veel later los en de andere was echt een sherry bom (volgens een van de aanwezige proevers). Deze unieke bottelingen zijn een bewijs hoe mooi whisky kan zijn.

O ja en had Arthur en Margaret hadden ook nog wat extra’s geregeld, waar baylies nog ff te jong voor was:

12 Replies to “Whisky in Helmond”

 1. Arthur Haver says:

  Het was weer een super gezellige en lekkere proeverij. Smaakt naar meer, op naar de volgende editie waarvoor we al ideeën hebben opgedaan. Dank je wel voor je enthousiasme.

  Beantwoorden
  1. Frank says:

   Weer heel veel genoten. Zelfs de regen kon de pret niet drukken. Elk jaar leer ik weer iets nieuws bij. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij nu al zin in!

   Beantwoorden
 2. Loes Theunisz says:

  Wat een mooie avond.
  Heel fijn dat ik mijn lokatie kan aanbieden om dit voor jullie te organiseren.
  Tot volgend jaar!

  Beantwoorden
 3. Guido Haver says:

  Het was een gezellige sfeer en een goede uitleg. Ik heb lekkere whisky geproefd en ben benieuwd naar volgend jaar. Ik ben erbij.

  Beantwoorden
 4. Julien says:

  Mijn tweede editie. Wat een mooie avond wordt er door Arthur opgezet en wat weet die Tony het toch altijd heerlijk aan elkaar te praten. Als ik mag, ben ik er volgend jaar weer bij 🙂

  Beantwoorden
 5. Arthur Haver says:

  Ik moet wel zeggen dat Marc en ik het organiseren en dat Marc eigenlijk het meeste doet😊. Marc goed gedaan kerel.

  Beantwoorden
 6. Kay Wackers says:

  Het was weer een zeer aangenaam genoegen om hier bij te mogen zijn, vanuit ons dorpje Blerick in Limburg. Ieder jaar een mooie combinatie van whisky’s, mooie verhalen, hapje(s) eten, gezellige mensen, maar vooral een weerzien met vrienden en bekenden onder het genot van wat “sappies”!
  Marc, Arthur en Tony bedankt weer! Tot de volgende!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *