Whisky in Leiden

Al jarenlang kom ik op een van de leukste whisky festivals van Nederland georganiseerd door de Druiventuin in Leiden. Jack en het team stoppen er veel energie in om een festival voor de echte liefhebber te maken. Je kan er ongelooflijk veel whisky proeven en genieten van de sfeer die daarbij hoort. Volgens mij is dit de plek waar ALLE whisky promotors bij elkaar komen, met allemaal hun eigen insteek. Ik werk voor Maxxium, die de mooie merken zoals oa. Glenfiddich, the Balvenie, Highland Park, etc levert aan de Druiventuin. Ik sta hier dus als ambassadeur om diepgaande informatie over mijn merken te geven.

Dit is een van de festivals waar de organisatie ook exclusievere flessen beschikbaar stelt om over te vertellen, normaal doe ik dat alleen op speciale proeverijen. Zo stond de hele range van the grand series van Glenfiddich op mijn tafel, de tijdelijke the Balvenie Rose en de legendarische Rare Mariage 25y. Stuk voor stuk whisky’s met een fantastisch verhaal. Ik kon een aantal mensen die het er voor over hadden zalig meenemen in de beleving, die daar volgens mij optimaal van genoten.

Ik heb een fantastische dag gehad en genoten van alle bezoekers, die ik mij verhaal mocht vertellen. Ook is het altijd weer leuk om mijn collega’s (en vrienden) uit de industrie te zien, met name tussen de sessies door en na afloop leer je elkaar weer beter kennen. Heel veel dank aan het team van de Druiventuin voor de gastvrijheid en fantastische verzorging tijdens deze mooie dag.

Alles wat ik hier schrijf is mijn persoonlijke beleving, het is superleuk ook om te lezen hoe de WhiskyMonkeys dit ervaren hebben.

2 Replies to “Whisky in Leiden”

 1. Martien van Essen says:

  Hi Tony,
  Wat een mooie line up zeg, beter dan bij de grote festivals als Den Haag en Groningen, hier wil ik wel een keetje mee meedraaien….

  Beantwoorden
 2. Hans Vriend says:

  Beste Tony, dit was mijn 9de bezoek aan dit feest en aan jouw tafel. Je vond dat ik je boos aankeek, maar zo zit mijn gezicht het lekkerst denk ik. Ik heb genoten van jouw verhalen en je uitleg. Uiteraard ook weer een aantal glazen bij jou gevuld. De Second Red Rose is toch wel mijn favoriet. Wat een genot is dat.
  Tony, dank je wel weer en graag tot volgend jaar.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *