Whisky diner bij Sophias

In Leeuwarden is een onwijs mooi restaurant, waar meer dan 100 jaar aan whisky van WGS staat. Begin juni heb ik daar een training gegeven aan het team dat daar de beleving verzorgt. De uitleg over whisky, heeft natuurlijk een raakpunt met smaak, vandaar dat de chef een tweetal gerechten liet proeven. Yoeri en Tony zochten de whisky erbij en de toon was gezet

Het plan is nu om een whisky avond met een aantal bites op basis van gerechten van de kaart te doen. Dat zou er zo uit kunnen zien:

TATAKI VAN TONIJN met Glenfiddich 12y

Deze frisse fruitige whisky combineert perfect met de elegante zure componenten in dit gerecht. De licht gebakken tonijn ligt in een KFC saus, waar de vijfde smaak duidelijk naar voren komt en de houttonen van de whisky accentueert. De zoetzure rettich zorgt voor een de pairing met de lange afdronk van deze whisky.

GEROOKTE PALING met Glenfiddich 15y

Glenfiddich 15y is een complexe whisky, veel kruidige tonen, mooi met een complex/stevig gerecht, vaak een stoofpotje.

EENDENBORST met the Balvenie Sweet toast of American Oak

Deze Balvenie heeft veel invloeden van vanille, maar ook een spannend pepertje

SHORZACHT GEGAARDE SHORTRIB met Glenfiddich Fire & Cane

ANANAS met the Balvenie Tun 1509 batch 8

Stevige whisky, met invloeden van gedroogd fruit en een hint van tropisch fruit, in deze batch ook een hint van een notig karakter.

Het diner zal plaatsvinden in de binnentuin, hier kunnen we een videowall plaatsen om extra beleving te genereren. Iedere whisky zal uitgelegd worden door Tony, tijdens het proefmoment. Aansluitend wordt het mini gerecht gepresenteerd en zal Tony samen met de chef de beoogde pairing uitleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *