Whisky middag in the Grand

Op een van mijn favoriete plekjes in Amsterdam kwamen whisky kenners en liefhebbers samen om te genieten van de mooiste combinatie tussen drank en spijs. In de bruine kroeg in Sofitel the Grand, beter bekend als the Flying Dutchmen, heeft pop art kunstenaar Tadej deze bar tijdelijk omgetoverd tot een ware Glenfiddich pop up bar. De muren zijn met de hand geheel in Glenfiddich stijl geschilderd en allerlei relikwie├źn zorgen voor de optimale merk beleving. Hoogtepunt is wel de foodpairing, bij alle Glenfiddich’s zijn door Raoul Meuwese de mooiste hapjes gecomponeerd.

De brioche met ossestaart…

Een hele diverse groep van slijters, bar eigenaren, collega’s en whisky industrie kwamen proeven en beleven. Na de ontvangst met een door Tim (de Franse barman) bereidde old fashion, mocht ik de exclusief voor the Grand gebottelde Glenfiddich 1992 aan de gasten laten proeven. Uiteraard werd er pas geproefd na mijn uitgebreide uitleg, waarmee ik probeerde de beleving optimaal te faciliteren.

Bij de Glenfiddich Grand Cru proefden we de befaamde steak tartare met kaviaar, de brioche met Ossestaart met mijn favoriete Solera en als afsluiter de zwezerik met “mijn” Project XX. De smaken omschrijven zou deze tekort doen, ga ze daarom zelf proeven in deze fantastische bar. Mijn gasten hebben er in ieder geval van genoten:

Meer foto’s zijn terug te vinden op: de Facebook pagina van Glenfiddich Tony

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *