Glenfiddich Project XX

Soms gebeuren er wel hele speciale dingen in het leven. Zo werd ik een paar jaar terug betrokken bij het ontstaan van de Glenfiddich Project XX (twenty), het tweede deel van de Experimental Series. Een fantastische whisky, die er voor zorgt dat ik met nog meer passie over Glenfiddich vertel (klik voor een video voor de Mitra).

Klik op de fles om Tony zijn verhaal te horen op YouTube

Onderstaand de animatie die Glenfiddich heeft gemaakt om te laten zien hoe deze whisky ontstaan is. De twintig ambassadeurs die samen kwamen bij de distilleerderij. De vaten die gekozen werden. De samples die geproefd werden en het samensmelten van de twintig verschillende keuzes.

De Animatie van Glenfiddich over de Project XX
Glenfiddich – Experimental Series, Project XX Process Diagram

Je kunt je natuurlijk voorstellen dat ik ongelooflijk trots ben dat ik onderdeel ben van deze whisky. De Glenfiddich Project XX is een gelimiteerde oplage en zal dus ook weer verdwijnen. De vingerafdruk op de fles is samengesteld van de vingerafdrukken van de 20 personen die de een deel gekozen hebben. Tony koos vat #3401 een bourbon barrel, welk ooit gebruikt was bij Jim Beam, op het moment dat er gekozen werd zat daar 16 jaar lang de spirit van Glenfiddich in…

De whisky liefhebbers van over de hele wereld, die de whisky samenstelden

De whisky die ontstond tijdens het selectieproces, de blauwdruk, is meegegeven aan Claude. Dit was het laatste jaar dat Claude bij de jaarlijkse Glenfiddich Brand Ambassador Course was, omdat hij met pensioen ging. De meeste vaten liggen nog in de warehouses, zo heb ik in 2020 nog een sample gehad van #3401, die toen dus 20 jaar oud werd.

De whisky is een onderdeel van de Experimental Series, klik hier om de uitleg op YouTube te zien

Meer informatie over de Project XX: