Tony de Glenfiddich Ambassadeur

Tony is sinds 2008 de ambassadeur voor Glenfiddich in Nederland, vol passie en enthousiasme vertelt hij zijn gasten over Glenfiddich en andere whisky’s. Dat doet hij op proeverijen, festivals en trainingen, vaak wel meer dan honderd keer per jaar. Regelmatig is hij in Schotland te vinden, daar verzorgt hij tours bij Glenfiddich en the Balvenie, maar uiteraard is hij ook regelmatig bij andere stokerijen.

Tony is in dienst bij Maxxium, de distributeur van Glenfiddich in Nederland, maar ook de andere whisky’s van dit familie bedrijf. Denk dan aan the Balvenie, Kininvie, Monkey Shoulder, Tullamore DEW en Grant’s blended scotch whisky. Daarnaast importeert Maxxium ook the Famous Grouse, the Macallan, Glenrothes en Highland Park, waar Tony af en toe ook wel eens zijn gasten mee verrast.

Tony zijn favoriete whisky is Single Malt uit Schotland, daar ligt volgend hem de oorsprong en zijn alle facetten tot in de perfectie op elkaar afgestemd. Bij de familie Grant wordt de whisky nog traditioneel gemaakt en dat betekent dat alles in de vallei van het hert gebeurt. Er zijn weinig distilleerderijen die dat kunnen zeggen, waarom? Kom dat maar eens vragen op één van zijn whisky activiteiten…