Whisky broeders

Deze foto van Ronald en Tony is genomen op het whisky festival van Groningen. Ronald Anneveld is al vele jaren de ambassadeur voor de mooie Schotse whisky merken en andere mooie dranken uit de hele wereld. Tony komt Ronald vaak tegen op de verschillende whisky activiteiten die in ons mooie kikkerlandje te bezoeken zijn. We begroeten elkaar vaak kort en hevig, om daarna vol voor onze eigen merken promotie te doen. Ondanks dat we verschillende belangen hebben en ons salaris vanuit een andere hoek betaald wordt, hebben we samen een hele grote gezamelijke passie.

Educatie en story telling staan hoog in het vaandel bij de beide heren, jarenlang vertellen ze vol enthousiasme over de drank waar ze zo trots op zijn. Mooie anekdotes worden gedeeld en technisch juiste details worden uitgelegd. Gepaard met een gezonde dosis humor zijn dit de ingrediënten voor een geslaagde beleving.

Whisky-photographer Rolf Kruger legde dit unieke moment vast. Zoals gebruikelijk op whisky activiteiten ziet zijn camera alles en blijven de herinneringen beschikbaar voor het nageslacht. Wat deze foto zo uniek maakt is de dat de mannen beiden in Highland dress zijn. Deze outfit is het Schotse equivalent van de smoking en wordt gedragen op officiële momenten. In dit geval het afzwaaien van Ad de Koning, hij heeft plechtig beloofd geen activiteiten meer te ontplooien op whisky festivals.

Het feit dat Ronald en Tony dezelfde tartan dragen is dat ze beide Keeper of the Quaich zijn. Dit is een Schotse titel, die mensen in de whisky industrie verdienen, als ze minimaal 10 jaar actief zijn in de whisky wereld. Ze worden dan voorgedragen door minimaal twee andere keepers en na goedkeuring door de Patrons of the society, worden ze tijdens een feestelijk banquet in Blair Castle geïnaugureerd.

One Reply to “Whisky broeders”

  1. Roelof douwstra says:

    Jullie zijn beide toppers! We hebben van jullie genoten in Groningen. Te weinig gesproken maar wel ook dankzij jullie weer een heerlijk begin van de festivals dit jaar!!! Thx Roelof Douwstra voorzitter Whisky Festival Noord Nederland

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *