Rare Cask Reserves – Ordha

Whisky is een reis waar je de bestemming niet van kent, zo had ik de eer om in 2016 mee te mogen werken aan de selectie van deze legendarische whisky. Brian Kinsman, de maltmeester van Glenfiddich werd uitgedaagd om een selectie te maken uit de collectie van vaten van de familie Grant, die in Girvan, Schotland lagen opgeslagen. Op het smaakprofiel dat Julien en ik hebben samengesteld, kwamen drie mogelijke samples naar Nederland. Er was er een die er met kop en schouders bovenuit stak en die hebben we natuurlijk gekozen.

Een eenentwintig jarige blend, niet koud gefiltreerd of bijgekleurd en exclusief voor de Nederlandse markt. Zeer gelimiteerd, maar gemaakt om van te genieten, intense tonen van eikenhout, gekarameliseerde appel en volle tonen van toffee, caramel en andere zoete lekkernijen. Hieronder een link naar een van mijn vele avonturen met deze fantastische whisky:

William Grants Rare Cask Ordha
Klik op de foto om te zien wat Tony over Ordha vertelde in de Bonte Koe in Purmerend

Er zijn in Nederland ruim vier duizend flessen Ordha geleverd, die in de loop der jaren verkocht zijn, soms kom je ze nog wel eens ergens tegen. Ik heb zelf een geheime voorraad en neem deze fantastische whisky graag mee naar een van mijn proeverijen, waar ik gepassioneerd over whisky vertel. Omdat ik zo betrokken ben bij deze whisky, zie ik dit wel als 1 van mijn whisky kindjes…

Er is veel terug te vinden over Ordha en mij:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *