Lekkere hapjes

Hoe fijn is het om je te verheugen op een mooie zomeravond, onder het genot van een lekker hapje drink je een mooie single malt. Niet zomaar één, maar een met één verhaal… en hoe mooi is het, als dit aansluit bij de aandacht die de chef kok aan zijn gerecht heeft besteed. In juni heb ik zo’n avondje in Leeuwarden, bij Sophias staat meer dan een eeuw aan whisky, waardoor deze schitterende zaak een century club genoemd mag worden.

Het is trouwens tegenwoordig heel gebruikelijk om de traditionele wijn spijs combinatie te vervangen door foodpairing met whisky. Zo is daar het diner bij de Ertepeller in Papendrecht en de legendarische Flying Deer bar in Amsterdam. Bij die laatste hebben chef kok Raoul en ik, wel een hele mooie kaart samengesteld:

Ga gezellig op pad en laat je inspireren in een van deze mooie Horeca zaken. Ik droom nog vaak weg bij Oosterse food pairing en die mooie hapjes bij Proost in Zierikzee. Uiteraard kun je zelf ook aan de slag, lees hierover meer in de blog die ik een tijdje geleden schreef. Of een van de andere blogs met de tag food.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *