Proeverij voor mijn whiskyclub

Naast mijn professionele rol als ambassadeur voor Glenfiddich, ben ik zelf ook een echte whisky liefhebber. Tijdens al mijn activiteiten kom ik veel mensen tegen, met diverse kennis van whisky. Op Maltstock kom ik de echte “die hard whisky lovers” tegen en veel zijn lid van de Nijmegense whiskyclub; ’t woest genoegen. Sinds februari 2023 mag ik mezelf ook lid van deze club noemen en gister mocht ik zelfs een proeverij voor ze verzorgen.

Uiteraard zijn deze fijnproevers wel wat gewend, deze mensen drinken geen whisky, die proeven het. Iedere whisky die ze drinken wordt geanalyseerd en voorzien van een mooie smaak omschrijving. Ik heb daarom een aantal hele speciale whisky’s naar Nederland laten komen, om mijn favoriete 15 jaar oude Solera te deconstrueren (lees daar meer over in dit artikel)

De leden genoten van deze legendarische tasting waar ik humor en kennis deelde, wat in combinatie met de whisky prima lukte. Op het scherm toonde ik de beelden uit Schotland en vooral van de verschillende vaten waar deze samples vandaan komen. Fantastische interactie met diepgaande vragen over het proces en de gebruikte termen om soorten vaten aan te duiden. De opbouw en verschillen in de smaak gaven deze middag een fantastische inhoud.

Super dank aan iedereen die naar mijn verhaal luisterden en ook vanuit Schotland wordt me expliciet gevraagd de deelnemers van proeverijen te bedanken die van de mooie whisky van Glenfiddich genoten. Speciale dank aan Annet die de foto’s maakte, Richard die hielp met inschenken en Kees die voor de locatie en het bier zorgde…

Na mijn proeverij proefden we nog fantastische whisky’s die de verschillende leden uit hun collectie meebrachten. Wat was dit een fantastische middag, die ik afsloot met een zalige maaltijd bij Sacha en Teun en een bezoek aan zijn SM kelder. SM staat hier voor Single Malt, waar ik een aantal hele mooie nipjes van proefde.

Wil je meer weten over de club, kijk dan op: https://hetwoestgenoegen.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *