Food Pairing

Whisky en een lekker hapje passen perfect samen, smaken op elkaar afstemmen of juist laten contrasteren maken het een feestje. Onderstaand een viertal suggesties. Laat je inspireren en deel vooral jouw ervaring in de comments.

Glenfiddich 15y Solera, een complexe whisky met veel kruidige tonen, combineert perfect met een stevig stukje vlees en een mooie saus met bijvoorbeeld invloeden van speculaas
Glenfiddich 18y small batch, vriendelijke toegankelijke whisky met invloeden van zoete fruit tonen, zalig met gebakken appel, mijn favoriet is een appeltaart met extra kaneel.

The Balvenie 12 years DoubleWood met eend, voor een mooi verhaal. Deze whisky rijpt na 12 jaar nog een paar maanden in een nat Europees sherry vat. Ik proef vaak honing, amandelen en marsepein.
Glenfiddich 12y, een frisse en fruitige whisky, in eerste instantie een pepertje op de tong, wat in mijn ogen perfect is samen met een Gamba in de piri piri saus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *