Introductie

Welkom op mijn website waar ik mijn passie voor single malt Scotch whisky deel. Mijn eerste dram, dronk ik met mijn vriend Charlie en sindsdien wil ik alles weten over dit vloeibare goud.

Ik proefde regelmatig, kocht veel flessen, ging naar proeverijen en als je bij me thuis kwam of komt proef je altijd een mooi glas whisky. Ik ben meerdere keren naar Schotland geweest en heb best wel wat beeldmateriaal verzameld.

Sinds 2008 ben ik de ambassadeur van Glenfiddich in Nederland. Vol passie vertel ik over mijn avonturen met Glenfiddich, nog steeds een distilleerderij in de handen van de familie Grant. Deze familie hecht er veel waarde aan dat ik goed op de hoogte ben, daarom ben ik vaak in Dufftown om nog meer over whisky te leren. Een keer per jaar komen de Glenfiddich ambassadeurs van de hele wereld samen, onder leiding van Struan hebben we dan “the best week of the year”

Jaarlijks verzorg ik meer dan 100 whisky-activiteiten. Ik ben aanwezig op whiskyfestivals, begeleid whiskyproeverijen en train horecaprofessionals. Ik ben altijd op zoek naar innovatieve manieren om whisky te promoten. Ik presenteer mijn proeverijen met passie en humor, maar probeer altijd educatief te blijven.

Ook heb ik veel ONLINE proeverijen gedaan. Waar je ook bent, je kan altijd meekijken. Meeproeven kan ook met handige sample setjes, met de juiste whisky. Meestal duren de proeverijen een uurtje en worden er drie of vier whisky’s behandeld. Zo weet je wat je drinkt en wat de kenmerken zijn. Alle proeverijen zijn terug te kijken op YouTube

Maxxium importeert en distribueert diverse dranken in Nederland en verzorgt de promotie van meerdere whisky merken waaronder de whisky’s van William Grant & son’s. Denk dan aan oa. Glenfiddich, The Balvenie, Kininvie, Tullamore DEW, Aerstone en Monkey Shoulder. Maar soms neem ik ook whisky mee van onze aandeelhouder Edrington, denk dan aan the Macallan, Highland Park, Glenrothes of Famous Grouse.

Vroeger had ik notitieblokjes vol met proefnotities, spamde ik facebook met whiskymomenten en op Instagram plaatste ik altijd de mooiste foto’s. Maar nu kan dat allemaal op mijn telefoon met de Drammer whisky app.

Klik hier om Drammer te downloaden

Als je in contact wilt komen met mij, dan kan dat op veel manieren. Kijk in het menu “contact” en kijk op een van de verschillende sociale netwerken waar ik actief op ben. Of nog leuker lees het boek waar ik zo trots op ben…

Veel plezier op mijn website, Tony